Zorgverzekering

Er gaat niets boven een goede gezondheid. Helaas kunnen er zich allerlei situaties voordoen, waardoor we zorg behoeven. Een passende zorgverzekering kan dan een hoop geld- en kopzorgen voorkomen. Nog op zoek naar een zorgverzekering voor 2024? Dan kunnen wij de zorgverzekering van Stad Holland van harte aanbevelen.

De zorgverzekering van Stad Holland: een goede keuze!

Of u nu op zoek bent naar een basisverzekering of een aanvullende verzekering: Stad Holland heeft voor iedereen een passende zorgverzekering. Een van de grootste voordelen van verzekeren bij Stad Holland is dat je – dankzij de combinatiepolis – een zeer grote keuze hebt uit zorgverleners. Je mag in de meeste gevallen dus zelf bepalen naar welke zorgverlener je toegaat, ook als Stad Holland hier geen contracten mee heeft.

Ook op het gebied van aanvullende verzekeringen weet Stad Holland zich te onderscheiden van andere zorgverzekeraars. Zo bieden ze 5 aanvullende verzekeringen aan, oplopend van compact tot extra uitgebreid. De dekkingen (bijvoorbeeld voor fysio of tandarts) variëren per verzekering. Er zit dus altijd wel een aanvullende module tussen die aan uw wensen voldoet.

Daarnaast biedt de zorgverzekering van Stad Holland ook nog andere voordelen. Zo profiteert u van:

  • Eenvoudige en snelle afhandeling van uw declaraties (per post, online of via de app);
  • Een verlaagd eigen risico (€375 i.p.v. €385) en de mogelijkheid om dit (vooraf) gespreid te betalen;
  • Geen medische selectie bij aanvang, wel een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie;
  • 100% vergoeding voor medische spoedeisende hulp in het buitenland;
  • Een gelijke, kostendekkende basispremie voor iedereen.

Waarom een vrije zorgkeuze zo belangrijk is

De zorgverzekering van Stad Holland is in 2024 een combinatiepolis. Hiermee bent u vrij in de keuze van een zorgverlener. Om de zorg goed en betaalbaar te houden én keuzevrijheid te kunnen garanderen, maakt Stad Holland met zo veel mogelijk zorgverleners afspraken over de kwaliteit en prijs van de zorg die zij bieden. Naast alle ziekenhuizen en grote instellingen zijn ook bijna alle andere zorgverleners bij Stad Holland aangesloten. Is uw zorgverlener nog met Stad Holland in onderhandeling over het contract? Dan krijgt u uw zorg toch volledig vergoed.

Mocht u toch uitkomen bij een niet-gecontracteerde zorgverlener, dan wordt de nota vergoed als het gehanteerde tarief van de zorgverlener niet buitensporig hoog is. Voor niet-gecontracteerde zorgverleners in de wijkverpleging en GGZ geldt een vergoeding van maximaal 75% van het NZa Tarief. Op de website van Stad Holland kunt u meer lezen over de vergoeding van niet-gecontracteerde zorgverleners.

Premie zorgverzekering Stad Holland 2024

Hieronder hebben we een overzicht gemaakt met de zorgpremies voor 2024. Om een goede afweging te kunnen maken, hebben we de vergoedingen (per kalenderjaar) van veelgebruikte zorgsoorten op een rijtje gezet. Welke dekking het best bij u past, is afhankelijk van uw zorgbehoefte en persoonlijke voorkeuren.

Maandpremie incl. basiszorg 2024Tandartsdekking (18+)Fysiotherapie (max. aantal behandelingen)*Orthodontie (18+)Alternatieve geneeswijzenHomeopathie
Basispremie€155,25
Compact AV€9,75 (extra)
€165 (totaal)
9max. €25 per behandeldatum, max €250 per kalenderjaarmax. €25 per behandeldatum, max €250 per kalenderjaar
Jongeren AV€12,75 (extra)
€168 (totaal)
max. €75675% vergoeding tot maximaal €500max. €25 per behandeldatum, max €400 per kalenderjaarmax. €25 per behandeldatum, max €400 per kalenderjaar
Standaard AV€26,25 (extra)
€181,50 (totaal)
max. €2501275% vergoeding tot maximaal €685max. €25 per behandeldatum, max €450 per kalenderjaarmax. €35 per behandeldatum, max €350 per kalenderjaar
Uitgebreide AV€48,75 (extra)
€204 (totaal)
max. €3502775% vergoeding tot maximaal €1.000max. €30 per behandeldatum, max €450 per kalenderjaarmax. €35 per behandeldatum, max €350 per kalenderjaar
Extra uitgebreide AV€67,75 (extra)
€223 (totaal)
max. €4503680% vergoeding tot maximaal €1.250max. €40 per behandeldatum, max €450 per kalenderjaarmax. €35 per behandeldatum, max €350 per kalenderjaar
*Let op: afhankelijk van uw aanvullende verzekering, kunt u ook vergoeding ontvangen voor behandelingen bij Cesar en Mensendieck. Dit gaat ook op voor manuele therapie en bezoeken aan een musculoskeletale arts / orthomanueel geneeskundige.

Vindt u het lastig om een keuze te maken uit de verschillende dekkingen? In het vergoedingenoverzicht vindt u informatie over welke zorg vergoed wordt en hoeveel de eventuele vergoeding bedraagt. Houdt er hierbij wel rekening mee dat er sprake kan zijn van een (wettelijke) eigen bijdrage. Mocht u de (aanvullende) verzekering van Stad Holland willen vergelijken met de verzekering van andere maatschappijen, dan kan dat via de Stad Holland Vergelijker.

Aanmelden zorgverzekering Stad Holland

Bent u tot de conclusie gekomen dat de zorgverzekering van Stad Holland het best bij u past? Overstappen naar Stad Holland gaat heel eenvoudig in zijn werk. U hoeft alleen maar dit aanmeldformulier in te vullen op de website van Stad Holland. Hierbij kunt u ook de gewenste hoogte van uw eigen risico doorgeven. Loopt u ergens tegenaan bij het afsluiten van uw zorgverzekering voor 2024? Neem dan gerust contact met ons op.

Wanneer kan ik overstappen?

Jaarlijks kunt u per 1 januari overstappen van zorgverzekeraar. Om van deze mogelijkheid gebruik te maken, moet u uw huidige zorgverzekering uiterlijk 31 december hebben opgezegd. Meldt u zich voor of op deze datum aan bij Stad Holland? Dan wordt de overstap voor u geregeld. In onderstaande gevallen kunt u uw verzekering op een andere datum laten ingaan:

  • U bent 18 jaar geworden;
  • U bent verhuisd vanuit het buitenland;
  • U hebt uw militaire dienst beëindigd.

Verzekeringskaarten Stad Holland

Recht op zorgtoeslag?

In bepaalde omstandigheden heeft u recht op zorgtoeslag. Benieuwd of u voldoet aan de voorwaarden om zorgtoeslag te ontvangen? Op de website van de Belastingdienst kunt u vrijblijvend een proefberekening maken. Mocht u recht hebben op zorgtoeslag, dan kunt u dat online aanvragen met uw DigiD. Mocht uw inkomen in de loop van de tijd veranderen, geef dit dan tijdig door aan de Belastingdienst. Zo voorkomt u dat u te weinig of te veel zorgtoeslag ontvangt.

Loopt u ergens tegenaan bij het berekenen of aanvragen van zorgtoeslag? Wij kijken graag met u mee. Let wel: wij geven geen financieel advies.

Over Stad Holland

Stad Holland is een kleine, zelfstandige zorgverzekeraar. Ze staan bekend om hun slagvaardig- en betrokkenheid, evenals een uitstekende service. Ook hun bereikbaarheid en snelle afwikkeling van declaraties maakt Stad Holland tot een gewaardeerde zorgverzekeraar. Een zorgverzekering afsluiten bij Stad Holland is alleen mogelijk via aangesloten verzekeringsadviseurs. Ook via ons kantoor is dat mogelijk.

Contact met ons opnemen is hier niet voor nodig: u kunt via het – aan ons gekoppelde – aanmeldformulier heel eenvoudig zelf uw zorgverzekering afsluiten. Uw gegevens komen vervolgens automatisch bij ons in het systeem te staan. Het staat u natuurlijk vrij om contact met ons op te nemen bij vragen; wij staan u graag te woord.