- www.veldhuizen-partners.nl

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Verzekeringen > Motorrijtuigen

Autoverzekering

Wij verwijzen u hiervoor naar onze website www.klikenrij.nl

 

Rijbewijs


Hoewel iemand zonder (geldig) rijbewijs geen motorvoertuig mag besturen, is het niet verboden zonder rijbewijs een motorvoertuig te kopen. De kans dat de aanvrager toch zelf gaat rijden is niet ondenkbaar. Daarom zijn deze aanvragen niet acceptabel. Ook niet als er een andere bestuurder wordt opgegeven.

Omdat de kentekenhouder wel een verzekeringsplicht heeft kan hij, indien het motorvoertuig wordt gestald, bij het postkantoor of via internet, een schorsing van de houderschapsbelasting en ontheffing verzekeringsplicht aanvragen, mits er aan een aantal voorwaarden is voldaan. Een en ander tegen betaling van leges.

Meer informatie over rijbewijzen

Er is meer achtergrond informatie over rijbewijzen beschikbaar via onderstaande sites:

www.rijbewijs.nl
www.CBR.nl
www.rijksoverheid.nl
www.rdw.nl

Groene kaart caravan

Bij de autoverzekering wordt standaard 1 groene kaart afgegeven voor auto inclusief caravan. Er is een kleine kans dat dit in Duitsland, Spanje en Polen tot problemen leidt. Dit komt omdat het kenteken van de caravan afwijkt van het kenteken van de auto. Het is mogelijk om een groene kaart voor de caravan aan te vragen bij de autoverzekeraar.

Gratis kennismaking

Bel ons voor een gunstig voorstel. De duurste polis hoeft niet de beste te zijn en de goedkoopste kan een behoorlijke adder onder het gras hebben.


 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu