- www.veldhuizen-partners.nl

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Verzekeringen > Motorrijtuigen

Autoverzekering


Neem contact op met ons kantoor voor een vrijblijvende offerte, telefoonnummer: 038 - 460 27 27

 

Rijbewijs


Hoewel iemand zonder (geldig) rijbewijs geen motorvoertuig mag besturen, is het niet verboden zonder rijbewijs een motorvoertuig te kopen. De kans dat de aanvrager toch zelf gaat rijden is niet ondenkbaar. Daarom zijn deze aanvragen niet acceptabel. Ook niet als er een andere bestuurder wordt opgegeven.

Omdat de kentekenhouder wel een verzekeringsplicht heeft kan hij, indien het motorvoertuig wordt gestald, bij het postkantoor of via internet, een schorsing van de houderschapsbelasting en ontheffing verzekeringsplicht aanvragen, mits er aan een aantal voorwaarden is voldaan. Een en ander tegen betaling van leges.

Meer informatie over rijbewijzen

Er is meer achtergrond informatie over rijbewijzen beschikbaar via onderstaande sites:

www.rijbewijs.nl
www.CBR.nl
www.rijksoverheid.nl
www.rdw.nl

Benieuwd wanneer uw alarmcertificaat verloopt?

Wij merken dat veel voertuigeigenaren niet weten tot wanneer hun alarmcertificaat nog geldig is. Het certificaat is in veel gevallen drie jaar geldig.
Na deze periode verloopt de geldigheid. Een verlopen certificaat kan negatieve gevolgen hebben voor het recht op een uitkering bij inbraak of diefstal van uw voertuig. Op de website van Kiwa SCM is er een nieuwe kentekencheck beschikbaar. Die bevat een nieuwe functie waarbij u een mail kunt ontvangen wanneer uw certificaat (bijna) verloopt. Hiervoor moet u uzelf aanmelden, dit gaat niet automatisch.
Zes weken voordat het certificaat verloopt, wordt u eraan herinnerd dat er een periodieke keuring moet worden uitgevoerd. Wanneer het certificaat is verlopen, wordt er nogmaals een mail gestuurd. Zo wordt u automatisch op de hoogte gehouden en komt u nooit voor
verrassingen te staan.

Groene kaart caravan

Bij de autoverzekering wordt standaard 1 groene kaart afgegeven voor auto inclusief caravan. Er is een kleine kans dat dit in Duitsland, Spanje en Polen tot problemen leidt. Dit komt omdat het kenteken van de caravan afwijkt van het kenteken van de auto. Het is mogelijk om een groene kaart voor de caravan aan te vragen bij de autoverzekeraar.
Sinds 1 juli 2020 mag het internationaal verzekeringsbewijs ook op wit papier geprint worden.

Gratis kennismaking

Bel ons voor een gunstig voorstel. De duurste polis hoeft niet de beste te zijn en de goedkoopste kan een behoorlijke adder onder het gras hebben.


 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu